1. In de ban van Bannink

In de ban van Bannink

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Harry Bannink Liedjes (gearrangeerd door Bob Zimmerman)

Ode aan het muzikale genie Harry Bannink

Phion brengt een ode aan het muzikale genie Harry Bannink. Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider maken deel uit van ons collectieve geheugen. Geniet van de o, zo bekende en mooie liedjes van Harry Bannink met zang van Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans en Phion o.l.v. Enrico Delamboye.

Een feest der herkenning en nostalgie

De lijst met liedjes van Harry Bannink is duizelingwekkend lang, en de tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt is minstens zo indrukwekkend. Van ‘De Stratemakeropzeeshow’ tot ‘Ja Zuster, Nee zuster’ en van ‘De film van Ome Willem’ tot ‘Het Klokhuis’, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. In een aantal nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman brengt het orkest met hulp van actrice Loes Luca, zanger en pianist Thomas Oliemans en zangeres Maartje van de Wetering onder leiding van dirigent Enrico Delamboye een prachtig eerbetoon aan dit muzikale genie. Beleef  een concert dat je aan het lachen maakt, ontroert en meeneemt naar vroeger tijden.

Naar interview Thomas Oliemans over Bannink 

 

Ode aan Bannink

Harry Bannink was een groot liedjesschrijver. Hij schreef er meer dan 3.000, waarvan een aantal inmiddels deel uitmaakt van ons collectieve geheugen. Half juni neemt Phion je mee op een reis langs bekende en onbekende liedjes voor een feestelijk eerbetoon aan dit muzikale genie.

Thomas Oliemans - Nooit een acht
Thomas Oliemans - Onder de appelboom
Mede mogelijk gemaakt door:

Dit vind je misschien ook leuk