1. Herdenkingsconcert Arnhemsche Psalm

Herdenkingsconcert Arnhemsche Psalm

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Ed Spanjaard - dirigent

  • Strategier Requiem in memoriam matris et fratris
  • Strategier Arnhemsche Psalm

Herdenkingsconcert met werken van Strategier

Sopraan Nikkie Treurniet, bariton Drew Santini, declamator Peter Blok, Phion en Brabant Koor brengen werken van de Nederlandse componist Herman Strategier. Indrukwekkende composities voor een indrukwekkend herdenkingsconcert in Musis, Arnhem.

Indrukwekkende compositie

Twee namen zijn artistiek nauw verbonden met de dramatische laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in Arnhem. Jan Engelman dichtte op basis van Psalm 91 uit de Bijbel zijn eigen Arnhemsche Psalm tegen de achtergrond van de tragische gebeurtenissen in september 1944. Het was componist Herman Strategier die deze indringende tekst minstens even intens op muziek zette ter gelegenheid van 10 jaar Bevrijding in Arnhem in 1955. Deze indrukwekkende compositie – oorspronkelijk voorzien in 2020 maar vanwege de coronapandemie uitgesteld - wordt nu in 2022 uitgevoerd.

Een gedenkwaardige uitvoering die tot stand komt in samenwerking met de Stichting War Requiem - Bridge to the Future en de Herman Strategier Stichting.

Troostende meditatie

Grote namen werken mee aan dit bijzondere concert, waarin ook het Brabant Koor meezingt. Solisten zijn sopraan Nikkie Treurniet, bariton Drew Santini en declamator Peter Blok. Het geheel staat onder leiding van de al om geprezen dirigent Ed Spanjaard. Op het programma staat ook Strategiers Requiem, een werk dat hij componeerde ter nagedachtenis aan zijn in de oorlog omgekomen broer Jan Strategier. Het is een ingetogen, troostende meditatie over het mysterie van de dood.

Met medewerking van

Dit concert komt tot stand i.s.m Gelderland Herdenkt