1. Festival In de ban van Bannink

Festival In de ban van Bannink

16.06.2023 - 29.06.2023

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Enrico Delamboye - dirigent
 • Loes Luca - zang
 • Maartje van de Wetering - zang
 • Thomas Oliemans - zang en piano
 • Bert van den Brink - piano

 • Harry Bannink Liedjes (gearrangeerd door Bob Zimmerman)

Bestel bij deze locaties

Beschikbaar bij deze locaties: Enschede, Nijmegen, Arnhem, Doetinchem

 • Enschede - Muziekcentrum 16.06.2023 - 20:00 
  € 12,50 - € 29,50
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 17.06.2023 - 20:00 
  € 12,50 - € 29,50
  bestel kaarten
 • Enschede - De Kleine Willem 18.06.2023 - 14:00  |  Zwaaien met je onderbroek (6+)
  € 10,00 - € 22,50
  bestel kaarten
 • Nijmegen - De Vereeniging 18.06.2023 - 14:15 
  € 12,50 - € 29,50
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 24.06.2023 - 20:00 
  € 12,50 - € 29,50
  bestel kaarten
 • Doetinchem - Schouwburg Amphion 29.06.2023 - 20:00 
  € 12,50 - € 29,50
  bestel kaarten

Ode aan het muzikale genie Harry Bannink

Van 16 t/m 18 juni brengen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion een ode aan het muzikale genie Harry Bannink. Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider maken deel uit van ons collectieve geheugen. Dit speciale festival weekend met symfonische concerten, een familieconcert, talkshows en Late night cafés is een groot eerbetoon aan hem. Geniet van de o, zo bekende en mooie liedjes van Harry Bannink met zang van Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans en Phion o.l.v. Enrico Delamboye. De festival activiteiten vinden plaats in het Muziekcentrum en in de Kleine Willem in Enschede.

Een feest der herkenning en nostalgie

De lijst met liedjes van Harry Bannink is duizelingwekkend lang, en de tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt is minstens zo indrukwekkend. Van ‘De Stratemakeropzeeshow’ tot ‘Ja Zuster, Nee zuster’ en van ‘De film van Ome Willem’ tot ‘Het Klokhuis’, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. In een aantal nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman brengt het orkest met hulp van actrice Loes Luca, zanger en pianist Thomas Oliemans en zangeres Maartje van de Wetering onder leiding van dirigent Enrico Delamboye een prachtig eerbetoon aan dit muzikale genie. Beleef  een concert dat je aan het lachen maakt, ontroert en meeneemt naar vroeger tijden in een festival om nooit te vergeten.

Naar interview Thomas Oliemans over Bannink 

Talkshow & Borrel

Voorafgaand aan In de ban Bannink wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni van 18.30 tot 19.30 uur een talkshow gehouden. In de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede gaan biografen Frank Rensen en Jesper Schaap in gesprek met aansprekende gasten over het werk en de carrière van Harry Bannink. Het wordt een muzikale reis, waarin Harry's invloeden en zijn kenmerkende geluid worden geëxploreerd. Voor wie een kaartje heeft gekocht voor In de ban van Bannink is deze talkshow gratis. Reserveren is wel verplicht en dat  kan HIER. Let op: vol is vol.

Tijdens het Late night Café spelen:

16 juni 2023  Gerlo Hesselink combo

Sebastian Altekamp : piano
Uli Wentzlaf-Eggebertf: bas
Gerlo Hesselink: sax

17 juni 2023  Wilmersberg Trio

Rik Ehling: piano
Erik Olsman: bas
Jilt Jansma: trombone

Na afloop van de concerten is er tijdens het festival een feestelijke borrel met live muziek.

Zwaaien met je onderbroek

Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag spelen en zingen op zondag 18 juni in het fantastische theaterconcert Zwaaien met je onderbroek de leukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit het enorme repertoire van Harry Bannink. Het familieconcert is onderdeel van het Bannink festival van Phion en Muziekcentrum en Wilminktheater Enschede. Wees welkom!

Na het festivalweekend in Enschede speelt het concert In de ban van Bannink ook nog in De Vereeniging Nijmegen (18 juni), Musis Arnhem (24 juni) en Amphion Doetinchem (29 juni).

Ode aan Bannink

Harry Bannink was een groot liedjesschrijver. Hij schreef er meer dan 3.000, waarvan een aantal inmiddels deel uitmaakt van ons collectieve geheugen. Half juni neemt Phion je mee op een reis langs bekende en onbekende liedjes voor een feestelijk eerbetoon aan dit muzikale genie.

Thomas Oliemans - Nooit een acht
Thomas Oliemans - Onder de appelboom
Mede mogelijk gemaakt door:

Dit vind je misschien ook leuk