1. De Geheime Tuin (6+)

De Geheime Tuin (6+)

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Theater Sonnevanck - theater
  • Annet Malherbe - zang

Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie

Met De Geheime Tuin maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde boek. Actrice Annet Malherbe speelt één van de hoofdrollen in deze betoverende familievoorstelling. De jeugdklassieker uit 1911, geschreven door Frances Hodgson Burnett, is in de gloednieuwe bewerking van regisseur Daniel van Klaveren en Joris Nassenstein een spannende beleving voor jong en oud. 

Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Een orkest bestaande uit ongeveer 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin. Samen met een groep acteurs en zangers (Annet Malherbe, Marcel van Dieren, Semele Uyttenbroeck, Storm Parser, Nur Dabagh en Mijntje Pronk) én duizelingwekkende kostuums van Dieuweke van Reij, wordt De Geheime Tuin een theatrale belevenis in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Deventer en Zwolle waarbij je ogen en oren te kort komt!​

Het verhaal

Vandaag verandert alles. Vanaf nu woont Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd stil moet blijven staan.

Maar Sara is niet gek: hier klopt iets niet. Waarom fluisteren alle bediendes de hele tijd? Waarom zegt haar oom zo weinig? En wat is toch dat gejammer in de nacht? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen. En Sara zal ontdekken wat voor geheimen dat zijn!

Brutaal gaat ze op onderzoek uit. Ze ontmoet Woodie, een jongen uit het dorp die zingt met de vogels en praat met de bomen. Samen ontdekken ze de geheimen van het huis en vinden ze de verborgen tuin. De oude tuin die ze opnieuw tot bloei brengen, prachtiger dan ooit. Langzaam komt het oude landhuis tot leven!

Met De Geheime Tuin maken Phion, orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde boek.

Phion & Sonnevanck

Phion en Theater Sonnevanck werken regelmatig succesvol samen, maar nog niet eerder in een
productie van deze spectaculaire omvang. Met deze eigentijdse familievoorstelling markeren Phion en Theater Sonnevanck de start van een gezamenlijk langjarig repertoire voor families in Oost-Nederland en daarbuiten. De Geheime Tuin is een productie voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar.

Credits

spel & zang: Annet Malherbe, Marcel van Dieren, Semele Uyttenbroeck, Storm Parser, Nur Dabagh, Mijntje Pronk | bewerking & regie: Daniël van Klaveren | concept & (co-)regie: Lennart Monaster en Daniël van Klaveren | regie-assistentie en choreografie kleine ensembles: Francesco Bekkema muzikaal concept: Joris Nassenstein | vormgeving: Dieuweke van Reij | choreografie orkest: Patrick Karijowidjojo | lichtontwerp: Tim van ‘t Hof | Posterbeeld: Benning & Gladkova

Met medewerking van

Aftermovie De Geheime Tuin
Mede mogelijk gemaakt door:

Dit vind je misschien ook leuk