1. Cello Biënnale Amsterdam 2022

Cello Biënnale Amsterdam 2022

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Kabalevski Suite ‘De Komedianten’
  • Kabalevski Celloconcert nr 1 in g
  • Kabalevski Celloconcert nr 2 in c

Twee jonge sterren spelen Kabalevski

Tien dagen lang zijn het Muziekgebouw en Bimhuis in de ban van de cello. Meer dan 90 concerten, masterclasses en workshops door musici, ensembles en orkesten uit de hele wereld. Grote namen, oude bekenden, nieuwe gezichten en sterren van de toekomst. Op 29 oktober speelt Phion met twee jonge sterren Kabalevski.

Niet vaak hoor je de zwaar onderschatte celloconcerten van de Russische Dmitri Kabalevski, en zeker niet de twee contrasterende solowerken in één concert. Het eerste celloconcert is romantisch en speels en, hoewel gecomponeerd in 1948, geschreven in een onbezorgde, traditionele stijl. Het tweede concert is wat onconventioneler van vorm en karakter, met diepere lagen en onverwachte wendingen, maar nog altijd in een stijl die de machthebbers in de Sovjet-Unie van 1964 nog net konden waarderen.

Jonge topsolisten

Phion begeleidt niet alleen de twee jonge topcellisten Anastasia Kobekina en Kian Soltani, maar toont ook zijn klasse in de orkestsuite De Komedianten met daarin de Galop, de aantrekkelijke en meest gespeelde compositie van Kabalevski.

Dit concert is onderdeel van de Cello Biënnale Amsterdam 2022 (20 t/m 29 oktober).