1. Barbers Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

Barbers Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Alexei Ogrintchouk - dirigent

  • Beethoven Ouverture en Finale uit ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
  • Barber Vioolconcert
  • Beethoven Symfonie nr. 7

Violiste Isabelle van Keulen in een schitterende dialoog

Violiste en Maestro-jurylid Isabelle van Keulen komt naar Enschede, Apeldoorn, Utrecht, Zwolle, Arnhem en Nijmegen. Samen met Phion brengt ze het Vioolconcert van Barber, een schitterende dialoog tussen viool en orkest. De leiding is daarbij in handen van Alexei Ogrintchouk, die zich ook over Beethovens Zevende symfonie en zijn ballet ‘Die Geschöpfe des Prometheus’ ontfermt. 

Concertvioliste Isabelle van Keulen

Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van de Amerikaanse Samuel Barber dat hij componeerde voor zijn studiegenoot Iso Briselli, het behoort tot de meest gespeelde vioolconcerten van de 20e eeuw. De eerste twee delen zijn melodieus en expressief. De finale is echter een virtuoos hoogstandje dat alle technische vaardigheden van de solist eist. Kortom een werk dat Isabelle van Keulen op het lijf geschreven is.

De geliefde Zevende symfonie

Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist.

Nog meer dansende Beethoven met zijn ballet Die Geschöpfe de Prometheus. De choreografie en zelfs het verhaal is verloren gegaan, maar Beethovens muziek is gebleven. En mocht de melodie van de finale u bekend in de oren klinken? Hij gebruikte het later als slot van zijn beroemde Eroica Symfonie.