1. Tsjaikovski’s Vioolconcert en Brahms 2

Tsjaikovski’s Vioolconcert en Brahms 2

Concertinformatie

  • Alpesh Chauhan - dirigent
  • Alena Baeva - viool

  • Skoryk Melody
  • Tsjaikovski Vioolconcert
  • Brahms Symfonie nr. 2 ‘Pastorale’

Violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan

Violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan in een prachtig programma. Met Tsjaikovski’s Vioolconcert, één van de mooiste soloconcerten voor viool, en Brahms' zonnige Tweede symfonie. Overtuigend en romantisch, in Arnhem, Zwolle, Apeldoorn, Doetinchem, Enschede en Nijmegen.

Evergreen van Tsjaikovski
Een programma waarin de romantiek hoogtij viert. Daarvoor nodigt Phion twee topmusici uit die de afgelopen jaren al vaker bij het orkest te gast waren: violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan.

Al bij zijn leven was Tsjaikovski’s Vioolconcert een ‘hit’ als één van de mooiste soloconcerten voor viool die de romantiek ooit heeft voortgebracht. Daarvoor vraag je een solist die deze klassieke evergreen tot in elke vezel perfect beheerst. Een paar jaar geleden nog aanstormend talent, tegenwoordig heeft violiste Alena Baeva overtuigend haar plaats aan de top in genomen. ‘Onder haar handen klonk dit Vioolconcert nog meer als één van Tsjaikovski’s grootste composities,’ volgens Bachtrack magazine over haar vertolking met de London Philharmonic.

Pastorale
Datzelfde kun je zeggen van de voortvarende carrière van Alpesh Chauhan, de Britse dirigent die de afgelopen jaren diverse succesvolle producties bij Phion geleid heeft. ‘I’m having a love affair with Brahms’, bekende hij ooit in een interview. Dat kun je makkelijk voorstellen bij de Tweede Symfonie, een heerlijk zonnig werk dat Brahms componeerde tijdens een zomerse vakantie in de Alpen en dat later als de ‘Pastorale’ de geschiedenis is ingegaan.

 

In het kader van de oorlog in Oekraïne voegen we een muziekstuk toe aan ons bestaande programma. Het orkest speelt Melody van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk.

Dit vind je misschien ook leuk