1. Passie voor Bach - Serenade voor Leopold - deel 2

Passie voor Bach - Serenade voor Leopold - deel 2

08.05.2022

Concertinformatie

 • Ensemble Himmelsburg - ensemble
 • Pieter Dirksen - klavecimbel, orgel en muzikale leiding
 • Carla Leurs - solo-viool

 • J.S. Bach Vioolconcert in a, BWV 1041
 • J.S. Bach Serenade Die Zeit die Tag und Jahre macht, BWV 134a
 • J.S. Bach Ouverture en suite nr. 1 in C, BWV 1060

Bestel bij deze locaties

 • Enschede - Muziekcentrum 08.05.2022 - 11:00  |  Kaartverkoop start 19 oktober
  € 22,50
  bestel kaarten
 • Zwolle - Academiehuis Grote Kerk 08.05.2022 - 14:45 
  € 22,50
  bestel kaarten

Vier fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, in Muziekcentrum Enschede en Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Vier themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en serenades. Uitgevoerd door prominente musici, zoals violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. Een concert met feestelijke serenades van Bach uit zijn Cöthen tijd.

Ensemble Himmelsburg

Het Ensemble Himmelsburg is ontstaan vanuit een initiatief van het Wilmink Theater - Muziekcentrum Enschede en Phion. Het ensemble bestaat uit een groepje Phion-musici met allen een diepe passie voor Bach, met als soliste Carla Leurs en onder leiding van Pieter Dirksen Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach enkele jaren werkte. Op vier zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. In dit concert Serenade voor Leopold deel 2 hoor je onder meer de verschillende hofdansen uit de Ouverture en suite nr. 1  van Bach. Een feestelijk concert waarbij  je je even waant aan het hof van Leopold van Anhalt-Cöthen.

Serenade voor Leopold - deel 2

Naast de feestelijke serenades die Bach voor onder andere de nieuwjaarsrecepties van zijn broodheer prins Leopold van Anhalt-Cöthen schreef in de jaren 1717-1723, componeerde Bach veel instrumentale muziek. De bekende vioolconcerten in E-groot en in a-klein ontstonden in Cöthen, evenals de Ouverture met suite in C, BWV 1066. Na een heuse Franse ouverture klinkt een suite waarin alle 'verplichte' hofdansen aan bod komen: Courante, Gavotte, Menuet, Bourrée en Passepied, maar ook een exotische Venetiaanse Forlane. In dit concert in de serie Passie voor Bach waant u zich even gast aan het hof van Leopold.

De serie Passie voor Bach is een co-productie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Dit vind je misschien ook leuk