1. Nieuwjaarsconcert met walsen van Strauss

Nieuwjaarsconcert met walsen van Strauss

Concertinformatie

  • O.a. Offenbach, Bizet, Stolz en J. Strauss jr. Diverse werken uit opera en operette

Phion viert nieuwjaar met walsen en polka’s

Phion, dirigent Bas Wiegers en mezzosopraan Iris van Wijnen luiden het nieuwe jaar in met de mooiste aria’s uit opera en operette. Zo hoort u Carmen van Bizet, Die Fledermaus van Strauss en heerlijke Weense walsen en polka’s. Een mooie Nieuwjaarstoast in Zutphen, Deventer Arnhem, Nijmegen en Zwolle.

Klassiek Nieuwjaar

Het nieuwjaarsconcert van Phion. Dat is 2022 inluiden met muziek bruisend als een glas champagne. Aan het roer bij Phion de inmiddels vertrouwde verschijning van Bas Wiegers. En het wordt extra feestelijk met mezzosopraan Iris van Wijnen. Eén van de grote vocale beloftes van deze tijd die haar gloedvolle stem al heeft laten horen in Het Concertgebouw en bij De Nationale Opera. En ook een zangeres die geprezen wordt om haar grote kwaliteiten op het toneel. ‘Ze danst, ze zingt, een toneeldier die iedereen meesleept’, juichte de Süddeutsche Zeitung eerder over haar.

Frans en Weens

Het acteertalent van Iris van Wijnen komt prachtig van pas in dit vrolijke luchtige programma met de mooiste aria’s uit opera en operette van Franse en Oostenrijkse bodem. Ze kan verleidelijk zijn als Carmen in Bizets gelijknamige opera. En ze kan zich heerlijk uitleven als Russische prins in Die Fledermaus van Strauss of iedereen uitlachen in een enerverende Venetiaanse nacht. Het concert begint met een vrolijke Franse operette-ouverture van Offenbach en gaat verder in Weense sfeer met walsen en polka’s van Johann Strauss. Een mooie Nieuwjaarstoast die Phion in geheel eigen stijl brengt!

Dit vind je misschien ook leuk