1. Nederlandse Reisopera met Giulio Cesare in Egitto

Nederlandse Reisopera met Giulio Cesare in Egitto

Concertinformatie

  • Nederlandse Reisopera - opera
  • Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel - orkest

  • Händel Giulio Cesare in Egitto

Het liefdesverhaal van Julius Caesar en Cleopatra verpakt in een oogverblindend spektakel. George Petrou durft het aan om met zijn interpretatie van Händels meest geliefde opera een vette knipoog naar een aantal Hollywood-kaskrakers te maken. Hij brengt de ‘Roaring Twenties’ naar het oude Egypte en koppelt het menselijke aan het bovennatuurlijke.

Van 27  januari tot en met 20 februari in diverse theaters in het hele land.
Kijk op de site van de Reisopera voor alle locaties.

In de cast verwelkomen we topsolisten als Yuriy Mynenko, Sophie Junker en Nicholas Tamagna. Niet te versmaden voor avontuurlijke theaterliefhebbers die houden van vocaal vuurwerk! 

Caesar met fedora-hoed
Regisseur/dirigent George Petrou en ontwerper Paris Mexis lieten zich inspireren door bekende avonturenfilms als de Indiana Jones-serie en The Mummy. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’20 van de vorige eeuw. In deze ‘Roaring Twenties’ gingen veel avonturiers op zoek naar verborgen schatten in piramides en graftombes in Egypte. Zo zorgde o.a. de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon in 1922 voor een golf van ‘Egypte-mania’ in heel Europa.

Julius Caesar is in deze operaproductie zo’n avonturier à la Indiana Jones -compleet met fedora-hoed– die met zijn gevolg op een ongeschonden graftombe vol kostbaarheden stuit.

Mens versus mummie
In de graftombe liggen een aantal sarcofagen en staat een enorm Anubis beeld. Uit het Anubisbeeld stapt een angstaanjagende mummie en uit een sarcofaag komt de oogverblindende geestverschijning van Koningin Cleopatra tevoorschijn.

Regisseur George Petrou ensceneert een confrontatie tussen de Romeinse avonturiers uit 1920 en een bonte stoet van bovennatuurlijke geesten en mummies uit het oude Egypte. Wat volgt is een voorstelling vol verrassingen en plotwendingen: spannend, humoristisch en ontroerend.

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk