1. Hans en Grietje (4+)

Hans en Grietje (4+)

Concertinformatie

  • Jibbe Willems - tekst
  • Phion Houtblazers - ensemble
  • Nederlandse Reisopera - opera
  • Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede - partner

Zing en dans mee met de houtblazers!

Wat een vrolijk familieconcert! Vijf houtblazers van Phion en actrices Brechtje Kat en Whitney Sawyer vertellen het beroemde sprookje van Hans en Grietje. Een spannend verhaal vol bekende kinderliedjes en volkswijsjes. En alle kinderen mogen meezingen en dansen. Een heerlijke middag voor jong en oud, met kleurrijk decor van kunstenares Cynthia Borst, in de kleinere theaters in Gelderland en Overijssel.

Verbeelding voor jong en oud

Een feest vol fantasie en verbeelding voor jong en oud. Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden of gedroomd van een huis van snoep? Het familieconcert Hans en Grietje is gebaseerd op de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Humperdinck.

Kleurrijk decor

Met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes zingen en vertellen Hans en Grietje, samen met vijf houtblazers, over hun avonturen in het grote bos. Alle kinderen mogen meezingen en dansen op de vrolijke klanken van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn! Met een kleurrijk en vrolijk decor van kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven. En soms zelfs zo dichtbij, dat je het bijna aan kunt raken…

Samen met de Nederlandse Reisopera, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ons orkest is dit feestelijke en vrolijke kinderconcert ontstaan.

Alvast wat voorpret?

Met medewerking van

Hans en Grietje trailer