1. Concertkoor ECOK Enschede en Sursum Corda Almelo

Concertkoor ECOK Enschede en Sursum Corda Almelo

Concertinformatie

  • Eline Harbers - alt
  • Heleen Koele - sopraan
  • Erik Slik - tenor
  • Nanco de Vries - bas
  • ECOK Concertkoor - koor
  • Sursum Corda Almelo - koor

  • Beethoven Meeresstille und glückliche Fahrt
  • Beethoven Koorfantasie
  • Beethoven Mis in C, opus 86

Zijn mooiste koorwerken

Onder leiding van Eric Kotterink brengt het koor, samengesteld uit leden van ECOK en Sursum Corda de liturgische Mis in C, maar ook de befaamde Koorfantasie en het prachtige Meeresstille und glückliche Fahrt. Een feestelijk programma, waarin Phion voor de orkestrale begeleiding zorgt. Enschede mag zich gelukkig prijzen met zo’n prachtig koor.

Grenzeloos koor

Het ECOK Concertkoor mag als vaste basis Enschede hebben, het koor is in de verre omtrek, tot zelfs over de grens in Duitsland bekend en geliefd. Al meer dan 125 jaar geeft het ECOK jaarlijks enkele concerten die volle zalen trekken. En dat doen de zangers met een zeer breed repertoire, van Bach tot Bruckner en van Händel tot Stravinsky. Zelfs verzorgden zij een wereldpremière van Joep Franssen en traden met Opera Zuid op in Puccini’s Tosca. Sinds 1999 staat het ECOK Oratoriumkoor onder de enthousiaste leiding van Eric Kotterink.

Beethoven-jaar

Ludwig van Beethoven. Meer dan 250 Jaar geleden geboren in Bonn, overleden in Wenen in 1827. De componist van de vier noten waarmee een hele symfonie, de vijfde, samengevat kan worden.

Een componist met een bescheiden oeuvre voor koor, maar wat hij schreef is van een ongeëvenaarde schoonheid. Drie werken van de meester staan op het programma. De Mis in C is Beethovens eerste echte liturgische werk, waarin hij zijn diepgelovige gevoelens uitte. Daarnaast de bijzondere Koorfantasie, met een kleine maar essentiële rol voor het koor. De korte Meeresstille und glückliche Fahrt maken dit feestelijke Beethoven- programma, waarin Phion de orkestrale begeleiding voor haar rekening neemt, compleet.

Mass in C major Op. 86.

Niet een mis zoals zijn  opdrachtgever, Prince Esterházy in 1807 van Beethovens voorganger Haydn gewend was.  Esterházy's reactie: “maar mijn beste Ludwig, wat heb je nu gemaakt?”We zijn benieuwd!

Choral Fantasy Op. 80. kan gezien als een voorbode van de Negende Symfonie.

Meerestille und Glückliche Fahrt Op. 112 is een cantate gebaseerd op gedichten van Goethe.
Goethe en Beethoven kenden elkaar en Beethoven was erg onder de indruk van zijn werk. Je merkt het in de muziek!

Met medewerking van