1. Concert voor Rafiq (8+)

Concert voor Rafiq (8+)

Concertinformatie

  • Eric Robillard - verteller
  • Toek Numan - arrangement en eigen compositie

  • Mahler Symfonie nr. 1 (fragmenten)
  • Numan Concert voor Rafiq

Kom stampen en zingen in een interactief concert

Wegens succes terug bij het orkest! Samen met Phion, dirigent Marnix Willem Steffen én het publiek vertelt Eric Robillard over de elfjarige Rafiq die als vluchteling alleen naar Nederland komt. Een ontroerend en spannend verhaal over vluchten en vriendschap, waarbij de hele zaal meezingt en meedoet met bodypercussie. Een interactieve belevenis met Mahlers Eerste Symfonie in de concertzalen van Arnhem en Nijmegen.

Het verhaal gaat over Saidah. Zij is tien jaar en woont met haar ouders in een land hier heel ver vandaan. Dan raast opeens de oorlog als een storm over het land en Saidah moet vluchten, alleen, zonder haar ouders. Ze krijgt jongenskleding aan en haar lange haren worden geknipt. Vanaf nu heet ze Rafiq, want als jongen is ze veiliger onderweg. Ze komt aan in een land waar de mensen pindakaas eten en waar het vaak waait. Zal zij haar ouders terugvinden? En zal haar vriendje Hajari ontdekken dat ze eigenlijk een meisje is?

Actualiteit in een interactief concert

Klappen, stampen, regen maken en met z’n allen keihard op de vloer stampen. Normaal mag dat niet tijdens een klassiek concert, maar nu moet het juist! En wie wil, kan alle liedjes thuis al oefenen, om tijdens het concert lekker mee te zingen. Ontdek samen dit prachtige verhaal over vluchten en vriendschap.

Dit vind je misschien ook leuk