Bruid Te Koop!

Concertinformatie

  • Ed Spanjaard - dirigent
  • Consensus Vocalis - koor
  • Nederlandse Reisopera - opera

  • Smetana De verkochte bruid

Morgen is Marshenka de bruid! Maar wie wordt haar bruidegom?

Gebaseerd op de komische opera Prodaná nevěsta (Die verkaufte Braut) van Bedřich Smetana.

Een volwassen sexy sprookje vol humor, in onverbloemd Nederlands! Regisseur John Yost en vertaler Anne Lichthart bewerkten Smetana’s ‘Die verkochte Braut’ tot een fonkelnieuwe komische opera Bruid Te Koop!.

De ouders van de mooie Marshenka hebben haar - als onderpand voor een lening - als bruid beloofd aan een zoon van Micha. Maar Marshenka heeft al een vriendje en weigert pertinent. Ze is geen stuk koopwaar! Haar vriendje Jenik wil ook met haar trouwen. Of heeft hij andere plannen?

Het verhaal

Op de eerste zonnige dag van het jaar – Rokjesdag – maken we kennis met Marshenka en haar vriend, de arme maar knappe Jenik. Plotseling staat de oude huwelijksmakelaar Kezal
bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus. In dit contract belooft de vader van Marshenka, in ruil voor een grote lening, zijn dochter als bruid aan de zoon van Micha.

Als vader Kruschina dit contract breekt, zal hij de lening volledig terug moeten betalen… Zal Marshenka dit accepteren? En welk plan smeedt Jenik intussen – hij wil Marshenka absoluut niet opgeven.

Beoogde huwelijkskandidaat Vasek kan door te trouwen met Marshenka onder het juk van zijn dominante moeder Hata uitkomen – eindelijk vrijheid! Maar heeft hij daar een huwelijk met de gruwelijk verwende en veeleisende Marshenka voor over?

Aan deze productie werken mee: 
Marshenka - Laetitia Gerards
Kruschina - Wiebe-Pier Cnossen
Ludmilla - Martina Prins
Jenik - Denzil Delaere
Vasek - Mark Omvlee
Micha - Florian Just
Hata - Francis van Broekhuizen
Kezal - Huub Claessens
Dr. Zonde - Robert Burt
Esmeralda - Hanne Roos
Mr. Zuster - Jacques de Faber

Dansers - Bram de Beul, Aranka Bonants, Nicky van Cleef, Flory Curescu, Mercédes Go,Irene Recio Madrid, Reindert van Rijn, Anton Rudakov, Joana Dinah Schwing, Alekszandr Szivkov

Dit vind je misschien ook leuk