1. Zondagochtend met Erik Bosgraaf

Zondagochtend met Erik Bosgraaf

Concertinformatie

  • Erik Bosgraaf - blokfluit en muzikale leiding
  • Peter Verduyn Lunel - fluit

  • J.S. Bach Blokfluitconcert in G
  • Telemann Concert voor blokfluit en fluit in e
  • J.S. Bach Orkestsuite nr. 1 in C
  • Vivaldi Concert voor sopraninoblokfluit in C

Geannuleerd

Fluitconcerten met een blokfluit-virtuoos

Blokfluit-virtuoos Erik Bosgraaf en een ensemble van Phion spelen de mooiste concerten van Bach, Telemann en Vivaldi. Een prachtig samengestelde selectie werken uit de 18e  eeuw, waarbij zelfs de sopranino, de allerkleinste blokfluit, zich laat horen. Een fluitconcert om ten volle van te genieten op zondagochtend.

Blokfluit in de hoofdrol

Wie ‘blokfluit’ zegt, zegt onmiddellijk ‘Erik Bosgraaf’. Verslingerd is hij aan zijn instrument: ‘voor mij is de blokfluit de puurste vorm van expressie.’ Hij kan er bijna alles mee spelen: oude muziek, moderne muziek, filmmuziek, jazz, te veel om op te noemen. Hij behoort tot de meest virtuoze blokfluitisten van onze tijd en kreeg in 2011 zelfs de fel begeerde Nederlandse Muziekprijs. Met een ensemble van Phion speelt Erik Bosgraaf een prachtig samengestelde selectie werken uit de 18e  eeuw met de blokfluit in de hoofdrol.

Barok op de zondagochtend

Schitterende soloconcerten van Bach en Vivaldi komen voorbij. Van die laatste klinkt het beroemde concert voor de sopranino, het allerkleinste blokfluitje dat er bestaat. Erik Bosgraaf speelt niet alleen. Met Peter Verduyn Lunel speelt hij van Telemann het Concert voor fluit en blokfluit, een bijzonder werk waarin de componist de subtiele verschillen tussen de blokfluit en de dwarsfluit laat horen. Ter afwisseling speelt het hele ensemble de majestueuze Orkestsuite nr. 1 van Bach.

Dit vind je misschien ook leuk