1. Zondagochtend met Alexei Ogrintchouk

Zondagochtend met Alexei Ogrintchouk

27.09.2020

Concertinformatie

  • Alexei Ogrintchouk - dirigent

  • Mozart Concertaria ‘Ah se in ciel, benigne stelle’; arr. voor hobo en orkest
  • J.S. Bach Adagio uit Oster-Oratorium
  • Mozart Symfonie nr. 29

Bestel bij deze locatie

  • Arnhem - Musis 27.09.2020 - 11:00  |  geen pauze
    € 26,00
    Bestel kaarten

De beroemde hoboïst en Phion Ensemble

Genieten tijdens dit zondagochtendconcert van hoboïst Alexei Ogrintchouk en een ensemble van Phion. Samen brengen zij Mozarts Symfonie nr. 29 en zijn ConcertariaAh se in ciel’  in een bewerking voor hobo en orkest. Daarnaast staat het Adagio uit Bachs Oster-Oratorium op de lessenaars. Dat de eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest ook een begenadigd dirigent is, bewijst Ogrintchouk ook nu weer!

Hoboïst van grote klasse

Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse. Eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en met een indrukwekkende solocarrière, behoort hij wereldwijd tot de beste op zijn instrument. ‘Zijn klank is van een kwaliteit die je maar zelden op de hobo aantreft’, kopte de Telegraaf onlangs nog. De laatste jaren heeft hij zich ook ontpopt als een begenadigd dirigent die al heel wat grote orkesten heeft geleid.

Zondagochtendconcert

Ogrintchouk neemt ons mee naar de wereld van Mozart en Bach tijdens dit zondagochtendconcert. Mozarts Symfonie nr. 29 is het absolute hoogtepunt in het vroege symfonische werk van de componist. Intiem en elegant, kamermuziek bijna maar met wel met de brede uitstraling van een orkest. Natuurlijk laat Alexei Ogrintchouk in dit concert ook zijn hobo horen. Van Mozarts Concertaria ‘Ah se in ciel’ maakte hij een prachtige bewerking voor hobo en orkest. Als geen ander kan hij zijn hobo daarmee laten zingen. Tenslotte staat het Adagio uit Bachs Oster-Oratorium op de lessenaars.

Dit vind je misschien ook leuk