1. Wayne Marshall dirigeert Gershwin & Bernstein

Wayne Marshall dirigeert Gershwin & Bernstein

Concertinformatie

  • Wayne Marshall - dirigent

  • Gershwin Lullaby
  • Bernstein Suite uit West Side Story (arr. Eric Crees)
  • Gershwin Rhapsody in blue

Geannuleerd

Swingend symfonisch met ‘n jazzy touch

Symfonisch met een swinging twist. Dat krijg je als je Wayne Marshall vraagt om Gershwin en Bernstein te dirigeren. Een gouden combinatie, waarin Gershwins Rhapsody in Blue en een suite uit Bernsteins West Side Story werkelijk van het podium spetteren. Een jazzy feest waarbij Marshall ‘all the way’ gaat, in Musis Arnhem en Muziekcentrum Enschede.

Classic swing

Swing kun je niet leren, dat moet je voelen. En als je dan ook het klassieke vak verstaat, heb je een gouden combinatie. In Amerika kom je ze tegen, grootheden als Gershwin en Bernstein die schitterende symfonische muziek hebben geschreven met een onvervalste swinging twist. De beroemde Rhapsody in Blue van Gershwin is misschien wel het mooiste voorbeeld van spetterende jazz in een symfonisch jasje. Ook de tweede helft van het concert is een hoogtepunt met een suite uit Bernsteins West Side Story. Alle bekende melodieën uit de musical komen voorbij in dit schitterende arrangement voor koperblazers en slagwerk van Eric Crees.

Jazzy dirigent

Voor een gouden combinatie zoek je een gouden dirigent. Dan kom je al snel bij Wayne Marshall uit. Niet alleen een getalenteerd jazzmusicus, maar ook een uitstekend klassiek geschoold dirigent. Hij heeft al heel wat bekende symfonieorkesten geleid en stond vorig seizoen ook voor ons orkest. Spelend en dirigerend - in het stuk van Gershwin doet hij het zelfs allebei -  maakt hij er een waar feest van. En dat jazz zelfs past in een babykamer laat Marshall horen in Gershwins sweet dreaming Lullaby waarmee het concert opent.

Bij het lunchconcert op woensdag 4 november betreft het een  aangepast programma (West Side Story voor koper en slagwerk)

Met medewerking van