1. Strijden voor Vrijheid

Hoorspel Strijden voor Vrijheid met Eric Corton

Concertinformatie

  • Cécile Huijnen - viool

  • Beethoven Egmont Ouverture
  • Vaughan Williams The Lark Ascending
  • Neutkens In Solitude
  • Ives Unanswered Question
  • Sjostakovitsj Symfonie nr. 5 opus 47 – deel 4

Online hoorspel 

Strijden voor Vrijheid

Strijden voor Vrijheid is een hoorspel waarin verhalen en muziek samenkomen. Corton schreef vier korte verhalen met ieder een eigen stijl en benadering van de strijd die gevoerd is en nog altijd gevoerd wordt voor vrijheid. In de muziek van onder meer Beethoven, Vaughan Williams en Neutkens klinkt die strijd verder door.

Thema vrijheid breed belicht

Strijden voor Vrijheid brengt een ode aan strijders op alle fronten. Strijders voor vrijheid, voor het leven, voor gelijke rechten en voor een betere wereld. Corton liet zich voor zijn teksten inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen, lessen uit het verleden en het brede muzikale programma waarin de strijd voor vrijheid doorklinkt. Met eeuwenoude muziekstukken van componisten als Beethoven en Sjostakovitsj tot meer hedendaags werk van bijvoorbeeld Charles Ives en de jonge vrouwelijke componist Sarah Neutkens.

Verfrissende vorm van muziek en verhaal

De viering van 75 jaar bevrijding in 2020 vormde de oorsprong voor dit project. De coronacrisis gaf vervolgens aanleiding tot het vinden van een verfrissende vorm om muziek en verhaal samen te laten komen in een prikkelende beleving.

Het hoorspel Strijden voor Vrijheid beluister je via jouw favoriete podcast app. Of via het YouTube kanaal van Phion.

Met medewerking van