1. Prokofjev Pianoconcert nr. 5

Prokofjev Pianoconcert nr. 5

Concertinformatie

  • Tianyi Lu - dirigent

Online stream (te bekijken vanaf 30.04)

Ramon van Engelenhoven bij Phion

Een pianorecital van Ramon van Engelenhoven krijg je persoonlijk in je huiskamer met dit streaming concert. En niet alleen deze talentvolle pianist, maar daarbij ook een compleet Phion in een uitvoering van het laatste pianoconcert van Prokofjev.

Getalenteerd jong concertpianist

Ramon van Engelenhoven is niet zomaar een pianist. Nog maar nauwelijks afgestudeerd met de hoogst haalbare cijfers, won hij al een groot aantal prijzen zoals het Internationaal Steinway Pianoconcours in 2012 en in 2015 het Young Pianist Foundation Concours. Hij behoort daarmee tot de nieuwe generatie uiterst getalenteerde concertpianisten die de komende jaren de internationale podia gaan veroveren. Eén van zijn belangrijkste wapenfeiten was zijn optreden met het Mariinsky Orkest van Sint Petersburg onder leiding van Valery Gergjev waar hij soleerde in het Pianoconcert nr. 5 va Prokofjev.

Prokofjevs laatste Pianoconcert

Ook in dit streaming concert staat dit laatste pianoconcert van Prokofjev op de lessenaar. Hoewel, de term ‘pianoconcert’ dekt nauwelijks de lading van dit virtuoze vijfdelige werk. Elk deel heeft een veelheid aan contrasterende melodieën, soms breed lyrisch, soms onstuimig ritmisch, soms ook verrassend humoristisch. Daarmee is het een duizelingwekkende fantasie die je een half uur lang in een aangename greep houdt. Op de bok de Chinees-Nieuw-Zeelandse dirigent Tianyi Lu. Net als Ramon van Engelshoven behoort zij tot de jonge generatie veelbelovende musici die de komende tijd wereldwijd van zich zullen laten horen.

Het online concert is gratis te bekijken op onze website vanaf vrijdag 30 april.

Met medewerking van

  • Tianyi Lu Dirigent

Dit vind je misschien ook leuk