1. Otto Tausk dirigeert Stravinsky en Poulenc

Otto Tausk dirigeert Stravinsky en Poulenc

Concertinformatie

  • Otto Tausk - dirigent

  • Dukas Fanfare uit La Péri
  • Stravinsky Four Norwegian moods
  • Poulenc Sinfonietta
  • Stravinsky Pulcinella suite

online stream

Ballet bij Phion

Dit concert laat Enschede en Apeldoorn dansen. Chef-dirigent Otto Tausk en Phion brengen balletcomposities van Dukas, Stravinksy en Poulenc. Vrolijk, humoristisch en soms een tikje satire maar altijd dansende ritmes die je meenemen de wereld over.

Phion danst met Otto Tausk

Otto Tausk laat Phion schitteren in dit symfonische programma. In vier louter orkestrale stukken neemt de kersverse chef-dirigent je al dansend mee over de hele wereld, met als startpunt Parijs. Daar schreef Dukas zijn grote ballet La Peri met de beroemde Fanfare als opening. Poulenc componeerde er zijn Sinfonietta, een vrolijk symfonietje vol humoristische melodieën en dansende ritmes.

Met Stravinsky de wereld over

Echt internationaal wordt het pas met Stravinsky. Als genaturaliseerd Amerikaan maakte de Rus bewerkingen van Noorse volksmuziek in zijn Four Norwegian Moods. Maar één van zijn mooiste ‘kleine’ werken schreef hij jaren daarvoor in Parijs, voor het befaamde gezelschap Ballets Russes. Pulcinella is een vrolijke satire met een knipoog naar de commedia dell’arte. De muziek is niet Russisch, niet Frans, maar onvervalst in Italiaanse sfeer compleet met gearrangeerde muziek uit de Italiaanse barok.

Concert in Huis

In verband met de aangescherpte maatregelen komt binnenkort een stream van dit concert online.

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk