1. Mozarts Vioolconcert met Soyoung Yoon

Mozarts Vioolconcert met Soyoung Yoon

Concertinformatie

  • Michal Nesterowicz - dirigent

  • Gabrieli Sonata pian' e forte
  • Gabrieli Canzon septimi toni a 8
  • Mozart Vioolconcert nr. 5
  • Ligeti Concert Românesc

Dirigent Michał Nesterowicz en violiste Soyoung Yoon

Wat hebben de Poolse dirigent Michał Nesterowicz en de Koreaanse vioolvedette Soyoung Yoon gemeen? Ze spelen voor het eerst bij Phion. Met het Vioolconcert nr. 5 van Mozart en Ligeti’s Concert Românesc presenteren ze, samen met het orkest een programma met zeggingskracht, temperament en aanstekelijke jeugdige passie. Enschede, Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn, geniet van dit veelzijdige programma.

Twee nieuwe gezichten

Twee nieuwe gezichten bij Phion: een violiste en een dirigent met beiden een carrière om van te dromen. Soyoung Yoon is een jonge, stralende Koreaanse vioolvedette die schittert op haar beroemde Guadagnini-viool en door The Strad werd geprezen als ‘enorm getalenteerd met een gloedvol temperament’! De Poolse Michał Nesterowicz is één van de meest gewilde jonge dirigenten in Europa die ook de Nederlandse orkesten verovert, tot het Koninklijk Concertgebouworkest aan toe.

Oude en moderne muziek

Michał Nesterowicz en Soyoung Yoon vinden elkaar in een veelzijdig programma waarin oude en moderne muziek prachtig aan elkaar verbonden wordt. Soyoung Yoon heeft haar hart verpand aan Vioolconcert nr. 5 van Mozart. Overbekende en zielsmooie muziek, met in de finale een spannend Oost-Europees tintje. Die kleur komt overduidelijk ook terug in het Concert Românesc van Ligeti, waarin hij de volksmuziek van zijn geboortestreek Transsylvanië verwerkte. Met twee glanzende stukken voor koperblazers van de zestiende-eeuwse Gabrieli is dit concert helemaal compleet.

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk