1. Maestro Jules Onthult: Tsjaikovski Symfonie nr. 5

Maestro Jules Onthult: Tsjaikovski Symfonie nr. 5

25.02.2021 - 28.02.2021

Concertinformatie

  • Jules van Hessen - dirigent

Bestel bij deze locaties

Het klassieke meesterwerk ontrafelt

Voorlopige programmering 

Ontdek in Nijmegen, Zutphen en Utrecht het geheim van een klassiek meesterwerk. Dirigent Jules van Hessen en Phion nemen je mee in Symfonie nr. 5 van Tsjaikovski. Stap voor stap worden de geheimen van dit symfonische meesterwerk ontrafelt. Na de pauze wordt het stuk in z’n geheel gespeeld.

De geheimen van Tsjaikovski’s Vijfde

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Tsjaikovski’s Vijfde symfonie onder de loep.

Eerst de geheimen, dan het complete werk

Heeft het stuk eigenlijk een verhaal? Hoe wist de componist zo knap een eenheid te maken van zo’n monumentaal stuk? En hoe zit het met John Denver, die schaamteloos een gedeelte van deze muziek jatte? Of zit het toch anders in elkaar? Voor de pauze vertelt Jules van Hessen allerlei weetjes, feiten en grappige anekdotes, en speelt Phion belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen, ondersteund door beelden. Na de pauze hoor je het complete stuk, de beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren.

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk