1. Maestro Jules Onthult: Schubert Symfonie nr. 8

Maestro Jules Onthult: Schubert Symfonie nr. 8

Concertinformatie

  • Jules van Hessen - dirigent

  • Schubert Symfonie nr. 8 ‘Unvollendete’

geannuleerd

Het meesterwerk ‘Unvollendete’ ontrafelt

Ontdek in Nijmegen, Zutphen, Arnhem en Utrecht het geheim van een klassiek meesterwerk. Dirigent Jules van Hessen en Phion nemen je mee in Symfonie nr. 8 van Schubert. Dit meesterwerk kreeg de bijnaam ‘Unvollendete’. Stap voor stap worden de geheimen van dit symfonische meesterwerk ontrafelt. Na de pauze wordt het stuk in z’n geheel gespeeld.

De geheimen van Schuberts Achtste symfonie

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Schuberts Achtste symfonie ‘Unvollendete’ onder de loep.

Eerst de geheimen, dan het complete werk

Waarom maakte Schubert zijn ‘onvoltooide’ symfonie niet af? Is het eigenlijk wel echt een Onvoltooide Symfonie? Welke bijna mythische onzinverhalen doen de ronde over dit onmiskenbare meesterwerk? Voor de pauze vertelt Jules van Hessen allerlei weetjes, feiten en grappige anekdotes, en speelt Phion belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen, ondersteund door beelden. Na de pauze hoor je het complete stuk, de beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren.

Met medewerking van