1. Haydn en Mozart met Alexei Ogrintchouk

Haydn en Mozart met Alexei Ogrintchouk

25.09.2020 - 04.10.2020

Concertinformatie

  • Alexei Ogrintchouk - dirigent

  • Haydn Symfonie nr. 52
  • Mozart Concertaria ‘Ah se in ciel, benigne stelle’; arr. voor hobo en orkest
  • Mozart Symfonie nr. 29

Bestel bij deze locaties

De beroemde hoboïst en Phion Ensemble

Hoboïst Alexei Ogrintchouk leidt Phion in ensemblebezetting, met Mozarts Symfonie nr. 29 en Symfonie nr. 52 van Haydn. Tijdens Mozarts ConcertariaAh se in ciel’  in een bewerking voor hobo en orkest laat hij zijn hobo zingen zoals je maar zelden hoort. Dat de eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest ook een begenadigd dirigent is, bewijst Ogrintchouk ook nu weer, in Ede, Arnhem, Zutphen en Raalte.

Hoboïst van grote klasse

Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse. Eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en met een indrukwekkende solocarrière, behoort hij wereldwijd tot de beste op zijn instrument. ‘Zijn klank is van een kwaliteit die je maar zelden op de hobo aantreft’, kopte de Telegraaf onlangs nog. De laatste jaren heeft hij zich ook ontpopt als een begenadigd dirigent die al heel wat grote orkesten heeft geleid.

Uiteenlopende symfonieën

Ogrintchouk neemt ons mee naar de wereld van Mozart en Haydn. Mozarts Symfonie nr. 29 is het absolute hoogtepunt in het vroege symfonische werk van de componist. Intiem en elegant, kamermuziek bijna maar met wel met de brede uitstraling van een orkest. Hoe totaal anders klinkt Haydn. Symfonie nr. 52 is gepassioneerd met zijn toonsoort in mineur, gedreven en soms heftig geëmotioneerd. Het is Haydn op de top van zijn ‘Sturm und Drang periode’. Natuurlijk laat Alexei Ogrintchouk in dit concert ook zijn hobo horen. Van Mozarts ConcertariaAh se in ciel’ maakte hij een prachtige bewerking voor hobo en orkest. Als geen ander kan hij zijn hobo daarmee laten zingen.

Dit vind je misschien ook leuk