1. Ella van Poucke speelt Schumanns Celloconcert

Ella van Poucke speelt Schumanns Celloconcert

24.10.2020 - 01.11.2020

Concertinformatie

  • Günter Neuhold - dirigent
  • Ella van Poucke - cello

  • Sibelius Finlandia (arr. Steven Verhelst)
  • Schumann Celloconcert
  • Schubert Symfonie nr. 8 ‘Unvollendete’

Bestel bij deze locaties

Geannuleerd

Wonderkind van eigen bodem 

Phion en celliste Ella van Poucke spelen de symfonische sterren van de hemel. Warm en intiem, met het Celloconcert van Schumann. Ook betreedt de Oostenrijke dirigent Günter Neuhold de bok. Op uitnodiging van Phion leidt de maestro het orkest langs Schuberts Achtste en Finlandia van Sibelius. Klassiek in al z’n dimensies, in de zalen van Muziekcentrum Enschede, Musis Arnhem, Orpheus Apeldoorn, Amphion Doetinchem, Theater de Spiegel in Zwolle en De Vereeniging in Nijmegen.

Stercelliste

‘Een wonderkind van eigen bodem’ werd Ella van Poucke genoemd. Dat mag ook wel als je op je tiende al aan het conservatorium studeert én Het Concertgebouw in Amsterdam weet te veroveren. Inmiddels volwassen speelt ze nog steeds de sterren van de hemel. Bij Phion doet ze dat met het Celloconcert van Schumann, één van de laatste werken die de componist voor zijn ongelukkige dood wist te voltooien. ‘Kamermuziek in het groot’, zoals Ella dit warme stuk aanduidt.

Onvoltooid

‘Unvollendet’ kreeg de Symfonie nr. 8 als bijnaam mee. Maar echt onvoltooid kun je de symfonie niet noemen. Want in de twee delen die Schubert wel afkreeg, schuilt al zoveel zeggingskracht dat meer delen eigenlijk niet nodig zijn. Voor dit intense werk nodigde Phion Günter Neuhold uit, één van de meest vooraanstaande Oostenrijkse dirigenten. Hij leidt het orkest ook in Finlandia, de beroemde ode die Sibelius aan zijn vaderland bracht, in een speciaal arrangement voor koperblazers en pauken.

 

Dit vind je misschien ook leuk