1. Ein Deutsches Requiem

Ein Deutsches Requiem

13.11.2020

Concertinformatie

  • Iassen Raykov - dirigent
  • Toonkunstkoor Caecilia Zwolle - koor

  • Mendelssohn Psalm 42
  • Brahms Ein Deutsches Requiem

Bestel bij deze locatie

Toonkunstkoor Caecilia inspireert in het Duits

Toonkunstkoor Caecilia Zwolle, één van de oudste koren van Oost-Nederland, in een geheel Duits programma. Het enthousiaste koor wordt geleid door dirigent Iassen Raykov en orkestraal begeleidt door Phion. Met Mendelssohns Psalm 42 en het Deutsches Requiem van Brahms wordt dit een beeldend najaarsconcert in Theater de Spiegel, Zwolle.

Oud Zwols koor

Met een leeftijd van bijna 150 jaar is Toonkunstkoor Caecilia Zwolle één van de oudste koren van Oost-Nederland. Een enthousiast en dynamisch koor dat in zijn lange bestaan en talloze schitterende concerten mede bepalend is geweest voor het culturele leven van Zwolle en Overijssel. Ieder jaar staat Bachs passiemuziek op het programma, maar jaarlijks geeft het koor, dat sinds enkele jaren onder leiding van de Bulgaarse dirigent Iassen Raykov staat, ook concerten met een steeds wisselend programma.

Ingetogen Duits

Ditmaal heeft het koor gekozen voor een geheel Duits programma. Van Mendelssohn klinkt zijn meditatieve zetting van Psalm 42. Hijzelf noemde het zijn beste religieuze werk, en misschien wel de beste compositie van zijn hele oeuvre. Ingetogen is ook het befaamde Deutsches Requiem van Brahms. Geen traditionele dodenmis, maar een beschouwend werk, waarin de componist aan de hand van zelfgekozen Bijbelteksten zijn milde visie geeft op de vergankelijkheid van het leven. Beeldender kan een najaarsconcert niet zijn.