1. Dominic Seldis presenteert

Dominic Seldis presenteert

23.04.2021 - 25.04.2021

Concertinformatie

  • Jurjen Hempel - dirigent
  • Dominic Seldis - presentatie

  • Verdi Ouverture La forza del destino
  • Fauré Sicilienne uit Pelleás et Mélisande
  • Sibelius Finlandia (arr. Steven Verhelst)
  • Elgar Enigmavariaties

Bestel bij deze locaties

Het Maestro-jurylid in een prachtig programma

Voorlopige programmering 

Domic Seldis, ook bekend als het charmante jurylid van Maestro, komt naar Arnhem Apeldoorn en Nijmegen. De eerste contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouworkest presenteert met Phion een programma met drama, weemoed en mysterie. Een prachtig concert, met werken van Verdi, Fauré en Sibelius. Ook hoort u Elgars Enigmavariaties. Dirigent bij deze muzikale belevenis is Jurjen Hempel.

Geboren verteller

Hij is al jaren eerste contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Maar iedereen kent Dominic Seldis als het vrolijke, charmante jurylid van het populaire programma Maestro, waarin bekende Nederlanders hun wil aan het orkest proberen op te leggen. Met zijn typische Engelse humor weet hij de beginnende dirigenten van stevig commentaar te voorzien. Maar hij heeft nog veel meer kwaliteiten dan jureren, bas spelen en soms zelf dirigeren. Hij is een geboren verteller, die met zijn aanstekelijke verhalen rondom de muziek van elk concert een boeiende belevenis weet te maken.

Het raadsel van Elgar

Met Phion heeft Dominic Seldis een prachtig programma samengesteld. Dat begint met het meeslepende drama van Verdi’s La forza del destino om via een weemoedige dans van Fauré terecht te komen in de uitgestrekte noordelijke wouden met de Finlandia van Sibelius. En wie weet heeft hij wel het antwoord op het raadsel van Elgars Enigmavariaties. Dirigeren laat Dominic ditmaal met een gerust hart over aan Jurjen Hempel.  Een ervaren dirigent die al jaren met een gemiddelde van drie tienen de meest uiteenlopende orkesten leidt.

Dit vind je misschien ook leuk