Bach Vijfluik

31.01.2021 - 07.02.2021

Concertinformatie

  • Carla Leurs - viool

  • J.S. Bach Selectie uit de sonates en partita’s voor viool-solo

Bestel bij deze locaties

Bachs complete werk voor viool solo

Voorlopige programmering 

Vijf fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, in Muziekcentrum Enschede en De Grote Kerk van Zwolle. Vijf themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en concerti grossi. Uitgevoerd door prominente musici, zoals zangsoliste Johannette Zomer, violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. En wat dacht je van de Brandenburgse Concerten in een oerversie?

 

 

Passie voor Bach

Het Himmelsburg Ensemble is een groepje Phion-musici met een diepe passie voor Bach.  Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach enkele jaren werkte. Op vijf zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. Zijn mooiste cantates uit zijn Weimar periode zijn te horen. Maar ook suites, vioolconcerten en concerti grossi komen voorbij in dit zeer afwisselende vijfluik. Naast bekende zangsolisten als Johannette Zomer, treden ook prominente musici als violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen op.

Vijf themaconcerten

Elke concert heeft zijn eigen thema. In het eerste programma staat de jonge Bach centraal, in twee concerten is te horen hoe Bach zich door de Franse en de Italiaanse muziek van zijn tijd laat inspireren. Carla Leurs speelt in één programma (met pauze) alle werken voor viool solo. Helemaal feestelijk is het concert op de verjaardag van Bach. Het Himmelsburg Ensemble speelt dan de oerversie van enkele Brandenburgse Concerten. Een must voor elke Bachliefhebber.

Het Bach Vijfluik is een co-productie met Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede.

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk