1. Rick Stotijn speelt Nino Rota

Rick Stotijn speelt Nino Rota

Concertinformatie

  • Sascha Goetzel - dirigent
  • Rick Stotijn - contrabas

  • Nino Rota Divertimento concertante
  • Brahms Serenade nr. 2

Misschien wel de beste bassist ter wereld

Arnhem en Enschede, bereid je voor op misschien wel de beste contrabassist ter wereld. Rick Stotijn brengt het Divertimento Concertante van Rota. Een uitdagend werk met pakkende melodieën van deze beroemde filmcomponist. Ook hoor je Phion met Serenade nr. 2 van Brahms. Een fris, vrolijk en virtuoos programma onder leiding van dirigent Sascha Goetzel. Hier kan de liefhebber van contrabas zijn hart ophalen.

Bekendste contrabassist

Bekende violisten en pianisten genoeg in de concertzalen, maar beroemde contrabassisten zijn dun gezaaid. Rick Stotijn is er een, winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en misschien wel de beste bassist van de wereld. Goede virtuoze en toch toegankelijke muziek voor dit instrument is er niet veel. Het Divertimento Concertante van Nino Rota is Rick Stotijn op het lijf geschreven. Lichtvoetige muziek maar van een halsbrekende virtuositeit die alles van de solist vergt.

Serenade van Brahms

Dirigent Sascha Goetzel, een goede bekende van het orkest, dirigeert de Serenade nr. 2 van Brahms. Het is een echte serenade naar achttiende-eeuws voorbeeld, compleet met een dansend menuet en een sprankelend scherzo. Het is alsof je Mozart hoort die een uitstapje maakt naar de Romantiek. Met een subtiel kleurenpalet van alleen lage strijkers en houtblazers schept hij een vrolijk ontspannen sfeer van kamermuziek voor orkest. Laat dat maar aan Brahms over en natuurlijk aan Phion.

Bij het lunchconcert op woensdag 7 oktober betreft het een  aangepast programma (delen uit  Brahms' Serenade nr. 2) en is de solist niet aanwezig.

Dit vind je misschien ook leuk