1. Barokensemble met Erik Bosgraaf

Barokensemble met Erik Bosgraaf

Concertinformatie

  • Bojan Čičić - dirigent en viool

  • J.S. Bach Blokfluitconcert in G (naar BWV 215 en 32)
  • Telemann Concert voor blokfluit en fluit in e
  • Graupner Blokfluitconcert in F
  • J.S. Bach Orkestsuite nr. 1 in C
  • Telemann Concert voor blokfluit en viool in e
  • Vivaldi Concert voor sopraninoblokfluit in C

De mooiste concerten van Bach, Telemann en Vivaldi

Blokfluit-virtuoos Erik Bosgraaf en een ensemble van Phion spelen de mooiste concerten van Bach, Telemann en Vivaldi. Een prachtig samengestelde selectie werken uit de 18e  eeuw, waarbij zelfs de sopranino, de allerkleinste blokfluit, zich laat horen. Een fluitconcert om ten volle van te genieten, in Rijssen,  Arnhem, Enschede,  Hengelo en Zutphen.

Blokfluit in de hoofdrol

Wie ‘blokfluit’ zegt, zegt onmiddellijk ‘Erik Bosgraaf’. Verslingerd is hij aan zijn instrument: ‘voor mij is de blokfluit de puurste vorm van expressie.’ Hij kan er bijna alles mee spelen: oude muziek, moderne muziek, filmmuziek, jazz, te veel om op te noemen. Hij behoort tot de meest virtuoze blokfluitisten van onze tijd en kreeg in 2011 zelfs de fel begeerde Nederlandse Muziekprijs. Met een ensemble van Phion speelt Erik Bosgraaf een prachtig samengestelde selectie werken uit de achtiende eeuw met de blokfluit in de hoofdrol.

Blokfluitconcerten uit de barok

Schitterende soloconcerten van Bach en Graupner komen voorbij. Uiteraard ontbreekt Vivaldi niet met een van zijn beroemde concerten voor de sopranino, het allerkleinste blokfluitje dat er bestaat. Erik Bosgraaf speelt niet alleen. Met dirigent en vioolsolist Bojan Čičić brengt hij het Dubbelconcert voor fluit en viool van Telemann. En van dezelfde componist klinkt het Concert voor fluit en blokfluit, waarin eerste fluitist van Phion, Peter Verduyn Lunel aan zijn zijde staat. Een bijzonder werk waarin Telemann de subtiele verschillen tussen blokfluit en dwarsfluit laat horen.

Dit vind je misschien ook leuk