1. Vriendenactiviteiten 2022 - 2023

Vriendenactiviteiten 2022 - 2023

Vrienden ontmoeten Vrienden

Onder deze slogan zullen er bij concerten in elke foyer twee tafels gereserveerd worden voor de Vrienden van Phion. U kunt voorafgaand aan een concert en in de pauze bij deze tafels kennis maken met andere Vrienden die het concert bijwonen. Het lijkt ons erg leuk om als Vrienden met vrienden na te genieten over het concert. Komt u ook een keer bij ons aan de tafel?

Vriendenrepetities 

De volgende vriendenrepetitie staat binnenkort gepland:

  • Enschede: 31 januari

Een terugblik van de vriendenrepetitie in Arnhem van 18 oktober en het interview met klarinettiste Lea Hemmerlin ziet u hieronder.

 

Kasteelconcerten

Kasteelconcerten  ‘Op zoek naar de verloren tijd’

Het Charmskwartet en de magische wereld van Marcel Proust

Het Charmskwartet neemt u mee naar Prousts magische wereld, zoals die van de toverlantaarn waar de jonge Marcel avonden lang naar kon kijken, waar tijd en ruimte, geur en kleur in elkaar overvloeien en waar het meest alledaagse een onvermoede glans krijgt. De tekstfragmenten worden omlijst door muziek van Darius Milhaud, die in dezelfde tijd in Parijs werkte, en van César Franck, wiens strijkkwartet het laatste werk was dat Proust live kon beluisteren. 

In het seizoen 2022- 2023 hopen we u te ontmoeten bij een van de concerten bij Kasteel Rosendael in Rozendaal, Kasteel Cannenburch in Vaassen of Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. 
Bekijk de concerten

De Kasteelconcerten zijn een samenwerking van Stichting Vrienden van Phion, Geldersch Landschap & Kasteelen en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Musici Charmskwartet

Arthur Ornée      viool
Alexej Pevzner   viool
Bart Peters        altviool
Inge Grevink      cello

Alle leden van het Charmskwartet musiceren bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

De Kasteelconcerten zijn een samenwerking tussen de betrokken kastelen, het Phion orkest en de Vrienden van Phion.

Uit liefde voor de muziek

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Als Vrienden willen we iedereen die van muziek houdt laten delen in de prachtige producties van het orkest, zowel in de concertzaal als daarbuiten. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Wordt u ook Vriend en bouwt u zo met ons mee aan een levendig muzikaal klimaat? We beloven u dat de Vriendschap wederzijds is! Klik hier om te zien hoe u Vriend kunt worden.