1. Phion presenteert aangepast programma

Phion presenteert aangepast programma

Gepubliceerd op 22.07.2020

Nieuws

Het aangepaste programma voor het najaar is bekend! In verband met de coronamaatregelen heeft het orkest de concerten van september t/m december, zoals aanvankelijk waren gepland, moeten aanpassen. Binnen de anderhalvemetersamenleving is het helaas niet mogelijk een voltallig orkest op het podium te plaatsen. Met minder musici en een alternatieve programmering kunnen we alsnog live concerten geven voor ons publiek.

--> Ga direct naar de concertagenda

Verheugd om weer te spelen

We zijn verheugd weer voor ons publiek te kunnen spelen. Na maanden intelligente lockdown gaf Phion begin juli weer de eerste concerten in een aantal concertzalen in Gelderland en Overijssel. Na de zomer start een nieuw seizoen met een aantal aanpassingen in het programma. Uiteraard volgens protocollen die zijn opgesteld vanuit de richtlijnen van het RIVM. Zo moet zowel publiek als musicus 1,5 meter afstand houden, waardoor een voltallig orkest helaas niet op een podium past. Met een kleinere bezetting, een concertduur van een uur en alternatieve programma’s kunnen we met live symfonische muziek alsnog van betekenis zijn.

Highlights september t/m december

Binnen de concerten is het programmakarakter dat aanvankelijk was gekozen, evenals dirigenten en solisten, zoveel mogelijk behouden. Zo leidt Otto Tausk het orkest bij de opening van het seizoen met Beethovens Eerste Symfonie en het gereviseerde Pianoconcert van Franssens met pianist Ralph van Raat. De dirigent sluit het jaar af met een traditioneel kerstconcert met werken van Mahler. Naast Tausk en Van Raat staan meer topmusici van eigen bodem op het podium; Rick Stotijn speelt het Divertimento concertante van Nino Rota, Ella van Poucke schittert in Schumanns Celloconcert en Thomas Beijer is te horen op piano met werk van Turina. Verder komt dirigent Wayne Marshall terug als maestro én pianist in een swingend concert met Gershwin en Bernstein en ontvangen we nieuwe solisten zoals vioolvedette Soyoung Yoon die Vioolconcert nr. 5 van Mozart speelt. Tot slot zoekt Phion de grens op met Classsh (klassiek zonder etiquette) en een thematisch concert rondom de Amerikaanse verkiezingen met voormalig NOS-correspondent van de Verenigde Staten Eelco Bosch van Rosenthal.

Series

Hoe het programma er vanaf januari uit gaat zien, volgt later. De geplande series en abonnementen voor seizoen 20-21 zijn dan ook bijna allemaal komen te vervallen. In samenwerking met Musis Arnhem is de Zondagochtendserie beschikbaar en in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen heeft publiek de mogelijkheid tot het kopen van een keuzeserie. Bekijk het complete programma in de concertagenda. De start van de kaartverkoop verschilt per zaal.